gas, heel wat voordelen

Gas kopen in regio Moeskroen, voor ieder gebruik

Een veel gestelde vraag is “Wat is het verschil tussen aardgas en propaangas.” Onder gewoon gas verstaan mensen meestal aardgas. Indien aardgas niet aanwezig is, is propaangas van Westgas Ieper de oplossing.
Veel verschillen in gebruik zijn er niet. Propaangas kan, net als aardgas, gebruikt worden voor zowel huishoudelijke als industriële toepassingen. In huis wordt propaangas hoofdzakelijk gebruikt om te ‘verwarmen’: voor de boiler, het kookfornuis, centrale verwarming, terrasverwarming, gasbarbecues … Gas kopen in regio Moeskroen kan bij Westgas Ieper.

Propaangas kan ook gebruikt worden in combinatie met zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

Het grootste voordeel van propaangas is dat het overal en altijd gebruikt kan worden. Zo is er geen aansluiting nodig op het net, u plaatst een tank, bovengronds of ondergronds in uw tuin en Westgas Ieper komt deze tank vullen. Voor barbeques en terrasverwarming kan u gebruik maken van kleinere gasflessen.
Anders dan bijvoorbeeld butaangas is propaangas ook altijd bruikbaar, ook wanneer het vriest. Butaangas is dan ook geschikt voor gebruik binnenshuis, voor gasfornuizen of vrijstaande verwarmingstoestellen.

Net als aardgas is propaangas een groene energiebron. Het gebruik van propaangas brengt een lage CO²-uitstoot en zwaveluitstoot met zich mee.

Goed voor uw milieu

Voor uw warm water

Voor uw fornuis

Voor uw haard

Voor uw verwarming

Voor uw barbeque

Overal beschikbaar

Gas in fles of in tank

Afhankelijk van uw gebruik en verbuik kan u opteren voor het gebruik van gas in een tank, bovengrond of ondergronds, of gasflessen. Belangrijk hierbij is waar u gas voor wenst te gebruiken. Gaat u zowel koken als verwarmen met gas, dan kan u best opteren voor een tank. Dit komt op langere termijn voordelig uit. Verwarmt u met mazout maar kookt u op gas? Kies dan voor gasflessen. 

Westgas Ieper geeft u correct advies. Ook voor uw verwarming. Kom zeker eens langs in onze toonzaal wanneer uw verwarmingsketel aan vernieuwing toe is. Ook wanneer u tot vandaag met mazout verwarmde. Wij plaatsen uw nieuwe ketel, op aardgas of met een gastank. Dit is voordelig voor het milieu, het onderhoud en de installatie! Zeker de afweging waard!